sector-detail-image
Home
Sectoren
Werkvoorbereider

Werkvoorbereider

Zonder jou geen bouw, om het maar zo te zeggen. Zeker met het huidige woningtekort wordt komende tijd veel gebouwd. Als werkvoorbereider ben jij betrokken bij alle voorbereidingen van een bouwproject. Leid jij het werk in goede banen? Want jij ondersteunt bij de planning van de taken. Bij het kiezen van het benodigde materiaal én op de werkplek van jouw collega’s op de bouwplaats. Tijdens de bouw trek je deze lijn door, en kijk je met jouw scherpe blik hoe alles verloopt. Zo voorkom je vertraging van de planning. En zorg je dat de kosten binnen het afgesproken budget blijven. Ben jij klaar om te beginnen aan het volgende bouwproject?

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

 • Een bruto uurloon tussen 16 en 20 euro per uur
 • Contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast contract
 • Verantwoordelijkheden bij bouwprojecten
 • Verschillende opdrachtgevers in de bouw, infra én techniek

 

Goede voorbereiding is het halve werk

Huizen en kantoren rusten op een sterk fundament. Die stevige basis heb jij als werkvoorbereider ook. In deze rol ben jij bezig met de planning, de bouwtekeningen en met cijfers. Je bent mede verantwoordelijk voor de projectplanning. Welk personeel is nodig voor welke taken? Welke materialen moeten wanneer en op welke locatie aanwezig zijn? Als calculator kan je goed werken met cijfers. Je schat heel accuraat de tijdsduur van taken in. Zo voorzie je vertragingen en pak je tijdswinst waar dat kan. Je helpt ook bij het opstellen en lezen van technisch tekeningen. Een complete werkvoorbereider is dus bezig met:

 • Projectplanning beheren
 • Materiaalplanning beheren
 • Technische tekeningen maken
 • Met cijfers werken voor budget en tijd

 

Weet wat werkt

Anticiperen en snel schakelen doe jij gemakkelijk. Handigheid met rekenen en cijfertjes geven je een voordeel. Je communiceert veel met je collega’s op de bouwplaats, maar ook met klanten en leveranciers. Daarom heb jij een sociale en klantvriendelijke houding! Als werkvoorbereider moet je beschikken over enige ervaring in de bouw of infra, goed overzicht kunnen bewaren en inzicht hebben in een project. Je hebt een VCA-certificaat nodig. AB Midden Nederland helpt je graag dit certificaat te halen. Je kan dan aan de slag in de bouwsector, de infra of techniek. Vanuit een functie op de bouwplaats, zoals grondwerker of betonreparateur, is het mogelijk door te groeien naar werkvoorbereider. Het is mogelijk bij AB Midden Nederland!

 

Solliciteer nu

Als er iemand is die een grote rol speelt in de voorbereiding van projecten, dan is het een werkvoorbereider wel. Als werkvoorbereider doe jij de voorbereiding, planning en de opstart van een project. Vaak is dit een project in de bouw, techniek of industrie. Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de cijfers binnen het project. Dat betekent dat je berekent hoeveel een product gaat kosten, hoeveel materiaal, mensen en machines ervoor nodig zijn en hoelang het gaat duren. Vaak maak je ook de projectplanning, controleert de werktekeningen van onderaannemers, regelt de inkoop van materialen en materieel, houdt de voortgang op de bouwplaats en de kosten in de gaten en onderhoudt contacten met de leveranciers en de uitvoerder op de bouwplaats. Het grote verschil met een uitvoerder is dat je als werkvoorbereider meer achter je bureau zit en een uitvoerder meer op de werkplaats of bouwlocatie te vinden is. Je moet dus niet alleen goed kunnen plannen en organiseren, maar ook goed kunnen communiceren, heel precies kunnen werken en het overzicht kunnen houden.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit als werkvoorbereider?

De precieze invulling van jouw functie als werkvoorbereider verschilt per bedrijf en per sector. Maar er zijn 3 rollen die je altijd als werkvoorbereider vervult.

 • Ten eerste ben je als werkvoorbereider ook een technisch tekenaar. Je maakt, controleert en pas werktekeningen aan.
 • Daarnaast ben je ook calculator. Je maakt berekeningen voor de toekomstige materialen en uren. Op basis van jouw berekeningen, wordt het totale project begroot.
 • Ten slotte ben je ook planner. Je zorgt er voor dat het personeel geregeld is voor een project, dat het werkrooster is opgesteld, de materialen ingekocht zijn en vergunningen geregeld zijn. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het contact met leveranciers en aannemers.

 

Hoe word je werkvoorbereider via AB Midden Nederland?

Om werkvoorbereider te worden, is het een pré als jij affiniteit hebt met de sector. Vaak hebben werkvoorbereiders eerst gewerkt in een technische functie. Maar uiteindelijk moet je vooral goed kunnen plannen en organiseren. Bezit jij deze twee talenten?

Je kunt werkvoorbereider via AB Midden Nederland worden door middel van het volgen van de MBO niveau 4 opleiding Werkvoorbereider Installatietechniek. Naast de juiste opleiding kun je jezelf als werkvoorbereider ook ontwikkelen met trainingen of cursussen. Maar ook zonder geschikte opleiding kan jij toch werkvoorbereider worden! Als jij goed kunnen plannen en jij werkvoorbereider wilt worden, dan ben je van harte welkom bij AB Midden Nederland!

Wat verdien je als werkvoorbereider?

Je salaris zal zijn tussen de €16,00 en €18,50 bruto per uur, afhankelijk van leeftijd, cao en ervaring. Daarbij ontvang jij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werksfeer. Je loon ontvang je per week of per 4 weken.
AB Midden Nederland zorgt ervoor dat jij het hele jaar door werk hebt. Doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk, dus dat zal dan ook zeker gestimuleerd worden.

Daarbij heb je bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren de mogelijkheid om in vaste dienst te komen!

 

Hoe is het werken als werkvoorbereider bij AB Midden Nederland?

Bij AB Midden Nederland kan jij als werkvoorbereider zelf bepalen hoe jij aan de slag wil gaan.

Heb je vragen of wil jij graag met ons de mogelijkheden bespreken? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur een appje!

Wil jij bij projecten zorgen voor een goede start? Start dan nu bij AB Midden Nederland als werkvoorbereider!

 

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski