sector-detail-image
Home
Sectoren
Kraanmachinist

Kraanmachinist

Met een mobiele kraan, een torenkraan of rupskraan ben jij de blikvanger op de bouwplaats. Bij kleine woningbouwprojecten tot aan grote bouwprojecten. Het is jouw taak om te zorgen voor veiligheid op de bouwplaats bij het hijsen en zakken van bouwmaterialen. Maar ook het uitgraven van een bouwput en grond effenen. De verantwoordelijkheid om precies en veilig te werken, daar weet jij wel raad mee. Vanuit je hijskraan heb je een goed overzicht. Je ziet jouw project groeien tot het eindresultaat, terwijl je de collega’s op de grond veilig voorziet van bouwmateriaal.

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

  • Een bruto uurloon tussen 15 en 19 euro per uur
  • Contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast contract
  • Opleidingsmogelijkheden tot kraanmachinist en het halen van certificaten
  • Mogelijkheid om ervaring op te doen in meerdere soorten kranen

 

Takelen in je takenpakket

Het hijsen en zakken van bouwmateriaal is jouw belangrijkste taak. Dit doe je bijvoorbeeld op een bouwplaats met een torenkraan. Je takelt daar stalen dwarsbalken omhoog voor een kantoorpand. Je collega’s beneden bevestigen de lading. Boven ontkoppelen ze de lading van jouw kraan weer. In de woningbouw gebruik je een mobiele kraan. Hijswerk vraagt verantwoordelijkheid en precisie van jou als machinist. Belangrijke werkzaamheden zijn:

  • Hijsen van ladingen op de bouwplaats
  • Uitgraven bouwputten, effenen van grond
  • Gewicht van de lading checken
  • Technisch onderhoud plegen aan de hijskraan
  • Contact onderhouden met de hijsbegeleider

 

Ongelukken mogen niet gebeuren. Daarom heb je als kraanbestuurder altijd ondersteuning van een hijsbegeleider op de grond. Deze bevestigt de lading. De hijsbegeleider heeft radiocontact met jou in de hijscabine. Je kan namelijk niet álles zien vanuit de cabine.

 

Hijs jezelf omhoog en word kraanmachinist

Jij hebt technische kennis en kan goed diepte en afstanden inschatten. Het is van levensbelang dat je het overzicht bewaart. En dat je gevaar signaleert en de strenge veiligheidseisen naleeft. Je lost storingen op en verzorgt het technisch onderhoud aan jouw kraan. Een diploma als machinist mobiele kraan of machinist autolaadkraan is mooi meegenomen. Met ervaring maar zonder opleiding kan je ook aan de slag. AB Midden Nederland biedt jou dan de juiste scholing. Het bezitten van een rijbewijs C, het hijsbewijs en het VCA-certificaat zijn verplicht voordat je zelfstandig de hijskraan instapt. Wij helpen je hiermee verder als je via ons gaat werken. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Iris van Eijk